Kaip ištrinti Facebook anketą?

Poreikis naudotis socialiniais tinklais mūsų gyvenime, vis labiau auga. Vienas iš populiariausių ir seniausių socialinių tinklų yra „Facebook“, dėl savo turinio įvairovės. Įsijungti programėlę ir gauti didžiulį kiekį informacijos, pramogų ir naujienų, tapo kasdieniu ritualu, be kurio daugelis negali išsiversti. Tačiau pastaruoju metu visuomenėje bunda suvokimas jog, naudojimasis socialiniais tinklais, atima vis daugiau asmeninio jų laiko, o taip pat skverbiasi ir į asmeninį gyvenimą, atimdami privatumą iš dalykų, kuriais nenorime dalintis su kitais. Jeigu jūs nusprendėte padaryti pertraukėlę nuo Facebook socialinio tinklo arba visiškai ištrinti Facebook anketą, tai padaryti nesunku, tačiau prieš imantis veiksmų, verta žinoti tam tikrus svarbius dalykus.

Šiame straipsnyje žingsnis po žingsnio parodysime jums, kaip išjungti savo Facebook anketą, kaip ją ištrinti, ir kokie skirtumai tarp šių dviejų pasirinkimų.

Išjungti arba pašalinti Facebook anketą – kokie skirtumai?

Galite padaryti pertrauką nuo naudojimosi Facebook socialiniu tinklu laikinai išjungdami savo anketą. Išjungus anketą:

  • Kiti nematys informacijos apie jus, ir negalės jūsų surasti Facebook paieškoje.
  • Jūsų įkelti vaizdo įrašai, nuotraukos, įrašai ant jūsų sienos nebus ištrinti.
  • Galite toliau naudotis mobiliąją Facebook Messenger pokalbių programėle. Jūsų paskyros nuotrauka toliau bus matoma pokalbiuose ir kiti galės rasti jus pagal vardą paieškoje, norėdami išsiųsti jums žinutę.
  • Galite toliau naudotis Facebook prisijungimu, jei jį naudojote kitose programėlėse prisijungimui, kaip Spotify, Pinterest ar Facebook žaidimai.
  • Galite bet kada iš naujo įjungti anketą.

Galite visiškai pašalinti savo anketą. Pašalinus anketą:

  • Negalėsite iš naujo suaktyvinti anketos.
  • Jūsų profilis, nuotraukos, sienos įrašai, vaizdo įrašai ir visi kiti duomenys bus pašalinti visam laikui. Negalėsite atsisiųsti jokių įkeltų failų.
  • Negalėsite naudoti Facebook Messenger pokalbių programėlės.
  • Negalėsite naudotis Facebook prisijungimu, jei jį naudojote kitose programėlėse prisijungimui, kaip Spotify, Pinterest ar Facebook žaidimai.
  • Kai kuri informacija, kaip žinutės išsiųstos jūsų draugams, bus matoma po paskyros ištrynimo, kadangi žinučių kopijos yra išsaugotos draugų gautų žinučių skiltyje.
  • Jūsų paskyros duomenų pašalinimas gali trukti iki 90 dienų, tačiau per pašalinimo laikotarpį duomenys apie jus nebus pasiekiami.

Trumpai tariant, norint kuriam laikui padaryti pertrauką nuo naudojimosi Facebook socialiniu tinklu, derėtų išjungti anketą, o norinti visam laikui ištrinti visą veiklą ir duomenis susijusius su jūsų anketa patartina pašalinti anketą.

Kaip išjungti Facebook anketą?

  1. Prisijungę prie savo Facebook anketos spustelkite mygtuką , esantį viršutiniame dešiniajame puslapio kampe.
  2. Pasirinkite Nustatymai (Settings).
  3. Kairėje ekrano pusėje esančiame sąraše pasirinkite Bendrieji (General).
  4. Pasirinkite Tvarkyti profilį (Manage your account), paspauskite Išjungti savo paskyrą (Deactivate your account) ir sekite žingsnius, kad patvirtintumėte savo sprendimą.

Norėdami iš naujo įjungti savo paskyrą, tiesiog prisijunkite prie Facebook naudodamiesi savo el. paštu iš slaptažodžiu, jūsų paskyra bus visiškai atkurta ir galėsite ja naudotis kaip ankščiau.

Kaip atsisiųsti su Facebook anketa susijusią informaciją?

Prieš visiškai pašalinant Facebook anketą, galite atsisiųsti duomenis susijusius su jūsų anketa, tokius kaip: sienos įrašai, nuotraukos, vaizdo įrašai, komentarai, patinkantys dalykai, informacija apie jus, jūsų draugų sąrašas, reklamos, paieškos istorija ir kita. Tai galite padaryti sekdami šiuos žingsnius:

  1. Prisijungę prie savo Facebook anketos spustelkite mygtuką , esantį viršutiniame dešiniajame puslapio kampe.
  2. Pasirinkite Nustatymai (Settings).
  3. Kairėje ekrano pusėje esančiame sąraše pasirinkite Jūsų „Facebook“ informacija (Your Facebook Information).
  4. Šalia pasirinkimo Atsisiųsti informaciją spauskite mygtuką Peržiūrėti.
  5. Pasirinkite duomenis, kuriuos norite atsisiųsti ir spauskite mygtuką Sukurti failą (Start My Archive).

Kaip pašalinti Facebook anketą?

Norėdami visam laikui pašalinti savo Facebook anketą, sekite šiuos žingsnius:

  1. Prisijungę prie savo Facebook anketos spustelkite mygtuką , esantį viršutiniame dešiniajame puslapio kampe.
  2. Pasirinkite Nustatymai (Settings).
  3. Kairėje ekrano pusėje esančiame sąraše pasirinkite Jūsų „Facebook“ informacija (Your Facebook Information).
  4. Šalia pasirinkimo Ištrinti paskyrą ir informaciją (Delete Your Account and Information) spauskite mygtuką Peržiūrėti.
  5. Spauskite mygtuką Ištrinti paskyrą (Delete My Account).
  6. Įveskite savo Facebook paskyros slaptažodį, spauskite mygtuką Toliau (Continue) ir spauskite mygtuką Ištrinti paskyrą (Delete Account).

Ar galima atšaukti paskyros pašalinimą?

Pašalinti visą su jūsų Facebook paskyra susijusią informaciją, gali užtrukti iki 90 dienų, todėl  praėjus ne daugiau kaip 30 dienų po jūsų pasirinkimo pašalinti Facebook paskyrą, galite atšaukti paskyros pašalinimą. Po 30 dienų su jūsų anketa susijusi informacija bus pašalinta ir po šio laikotarpio nebegalėsite jos atkurti.

Norėdami atšaukti paskyros pašalinimą, sekite šiuos žingsnius:

  1. Prisijunkite prie savo Facebook paskyros ne vėliau kaip per 30 dienų nuo pasirinkimo pašalinti paskyrą.
  2. Pasirinkite Atšaukti paskyros pašalinimą (Cancel deletion).
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *