Kefyras – kalorijos ir maistinė vertė

Kefyras - kalorijos ir maistinė vertė

Kefyras yra gaminys, gautas iš pieno fermentacijos, turintis ilgą istoriją ir plačiai naudojamas mityboje. Šiame straipsnyje aptarsime kefyro sudėtį ir jo maistinę vertę. Taip pat išnagrinėsime, kokių vitaminų yra kefyre, kiek kalorijų jame yra ir kiek kefyro galima išgerti per dieną, kad būtų išlaikytas sveikas gyvenimo būdas.

Kefyro sudėtis ir maistinė vertė

Kefyras yra vertingas šaltinis daugelio maistinių medžiagų. Jis yra geras baltymų šaltinis, kurie yra būtini organizmo ląstelių, audinių ir raumenų atstatymui ir augimui. Be to, kefyre yra daug probiotikų, tokių kaip jogurtuose ir kituose pieno produktuose, kurie gali būti naudingi žarnyno sveikatai ir imuninei sistemai. Kefyras taip pat suteikia tam tikrą kiekį kalcio, fosforo, vitamino B12 ir vitamino D.

Kokių vitaminų yra Kefyre?

Kefyras yra gerai apsuptas vitaminų, ypač B grupės vitaminų. Tai apima vitaminus B2 (riboflavinas), B5 (pantoteno rūgštis), B12 (kobalaminas) ir kiti B grupės vitaminai, kurie padeda reguliuoti medžiagų apykaitą ir yra svarbūs sveikai nervų sistemai. Taip pat gali būti tam tikrų kiekių vitamino D, kuris padeda organizmui įsisavinti kalcį ir palaiko kaulų sveikatą.

Kiek kalorijų turi Kefyras?

Kefyras yra palyginti mažakaloris pieno produktas. Kalorijų kiekis kefyre priklauso nuo jo riebumo laipsnio. Vidutiniškai, viena stiklinė (apie 245 ml) įprasto riebumo kefyro gali suteikti apie 150 kalorijų. Mažiau riebus kefyras turės mažesnį kalorijų kiekį, o pilnai riebus kefyras – didesnį kalorijų kiekį.

Kiek per dieną reikia/galima išgerti Kefyro?

Kefyro vartojimo kiekis priklauso nuo individualių mitybos poreikių ir sveikatingumo tikslų. Tačiau sveikatos specialistai dažnai rekomenduoja vartoti pieno produktus, įskaitant kefyrą, kasdien, siekiant užtikrinti pakankamą kalcio, baltymų ir kitų naudingų medžiagų kiekį organizmui. Vidutiniškai, suaugusiam žmogui gali būti rekomenduojama gerti 1-2 stiklines kefyro per dieną, atsižvelgiant į kitus maisto produktus, kurie yra jo mityboje.

Apibendrinant

Kefyras yra vertingas pieno produktas, turintis daug maistinių medžiagų, įskaitant baltymus, probiotikus, kalcį ir B grupės vitaminus. Jis yra palyginti mažakaloris, tačiau kalorijų kiekis priklauso nuo jo riebumo laipsnio. Kefyro vartojimas gali būti saugus ir naudingas kasdieninėje mityboje, o konkretus kefyro kiekis per dieną turėtų būti derinamas su individualiais mitybos poreikiais ir sveikatingumo tikslais. Svarbu rinktis natūralų, nesaldintą kefyrą ir įtraukti jį į įvairiapusę ir subalansuotą mitybą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *