Kokia yra ideali šaldytuvo vidaus temperatūra?

Kokia yra ideali šaldytuvo vidaus temperatūra

Išgirdus klausimą, koks yra svarbiausias elektrinis prietaisas mūsų namuose, daugeliui tikriausiai toptelėtų galvoje mintis, kad tai kompiuteris ar išmanusis telefonas, kadangi šiais prietaisais beveik be išimčių naudojamės kasdien. Tačiau pamirštame, jog vienas paprastas tačiau itin svarbus prietaisas kiekvieną dieną mūsų gyvenimą daro gerokai lengvesnį. Tai yra šaldytuvas – be jo daugelis maisto produktų sugestų per keletą dienų, o kai kurie neišsilaikytų net parą.

Pagrindinė šaldytuvų paskirtis sulėtinti ant maisto esančių bakterijų dauginimąsi palaikant žemesnę aplinkos temperatūra, kuri būtų nepalanki veistis bakterijoms. Iš pirmo žvilgsnio atrodytų, kad kuo šaltesnė temperatūra, tuo lėčiau veisis bakterijos. Nors tai ir tiesa, tačiau per daug atšaldžius maistą, kai kurie maisto produktai, praranda maistingąsias savybes, arba apdoroti jį darosi sudėtingiau. Dėl to, optimaliausias variantas yra šaldytuvo vidinę temperatūrą palaikyti šaltą, tačiau ne tiek šaltą, kad maistas viduje sustingtų.

Norėdami išlaikyti maistą šaldytuve kuo ilgiau šviežią ir skanų, šaldytuve palaikykite tokią temperatūrą:

  • Pagrindiniame šaldytuvo skyriuje: 0oC – 4o
  • Šaldiklyje: Arti -18 o

Taip pat svarbu, kokius produktus laikysite tam tikrose šaldytuvo vietose, kadangi šaldytuve temperatūra priklausomai nuo zonų, šiek tiek svyruoja. Pavyzdžiui vaisiams ir daržovėms laikyti tinkamiausia vieta apatiniame pagrindinio skyriaus stalčiuje, kadangi šioje vietoje temperatūra yra žemesnė. Pieno produktus, gėrimus bei kitus skystus produktus optimaliausia laikyti šaldytuvo durelių skyriuje, nes temperatūra šioje zonoje yra aukštesnė ir siekia apie 8 oC, kas leidžia šiuos produktus paruošti greitam naudojimui. Margarinas, sūris, sviestas bei kiti ne mėsos pagrindo produktai labiausiai tinkami laikyti viršutiniame šaldytuvo durelių skyriuje, kadangi temperatūra šioje vietoje yra optimali, šių produktų šviežumui palaikyti. Galiausiai mėsos produktus optimaliausia laikyti viduriniame šaldytuvo skyriuje, jeigu tai yra jau apdirbti mėsos produktai, kaip dešra, kumpis, kepta vištiena ar kita. Neapdirbtiems mėsos produktams – mėsos faršui, žaliai mėsai tinkamiausia vieta yra šaldilkis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *