Braškės – kalorijos ir maistinė vertė

Braškės - kalorijos ir maistinė vertė

Braškės yra žemių augantis vaisius, kuris pasižymi ne tik skaniu skoniu, bet ir dideliu maistinių medžiagų kiekiu. Šiame straipsnyje nagrinėsime braškių sudėtį, jų maistinę vertę, kokių vitaminų jame yra, kiek kalorijų yra braškėse, taip pat apsvarstysime, kiek braškių galima suvalgyti per dieną, kad išlaikytumėte sveiką ir subalansuotą mitybą.

Braškių sudėtis ir maistinė vertė

Braškės yra žemas cukraus, riebalų ir kalorijų turintis vaisius, tačiau turi gausybę naudingų medžiagų. Jos yra puikus vitamino C šaltinis, kuris padeda stiprinti imuninę sistemą ir veikia kaip antioksidantas organizme. Be to, braškėse yra vitamino K, kuris skatina kraujo krešėjimą, ir mangano, kuris yra svarbus kaulų ir jungiamojo audinio sveikatai. Taip pat braškės suteikia skaidulų, kurios prisideda prie gerų virškinimo ir padeda išlaikyti normalų cholesterolio kiekį organizme.

Kokių vitaminų yra Braškėse?

Braškės yra vertingas šaltinis įvairių vitaminų. Jos yra ypač turtingos vitamino C, kuris yra svarbus imuninei sistemai ir oksidaciniam stresui organizme. Be to, braškėse gali būti vitamino K, kuris yra svarbus normaliam kraujo krešėjimui, ir vitamino E, kuris veikia kaip antioksidantas ir padeda apsaugoti ląsteles nuo pažeidimų.

Kiek kalorijų turi Braškės?

Braškės yra mažakaloris vaisius. Vidutiniškai, vienas puodelis braškių (apie 144 gramai) suteikia tik apie 46 kalorijas. Šis mažas kalorijų kiekis padaro braškes puikiu pasirinkimu tiek tiems, kurie siekia išlaikyti sveiką kūno svorį, tiek tiems, kurie stengiasi sumažinti suvartotų kalorijų kiekį.

Kiek per dieną reikia/galima suvalgyti Braškių?

Nėra griežtų taisyklių, kiek braškių galima suvalgyti per dieną, nes tai priklauso nuo individualių mitybos poreikių ir sveikatingumo tikslų. Tačiau braškės gali būti saugiai įtraukiamos į kasdienę mitybą ir gali būti valgomos tiek žaliavos pavidalu, tiek įvairiuose patiekaluose. Sveikos mitybos vadovai rekomenduoja vartoti įvairius vaisius ir daržoves, įskaitant braškes, kad būtų gauta pakankama skaidulų, vitaminų ir mineralų įvairovė.

Apibendrinant

Braškės yra mažakaloris vaisius, turintis gausybę naudingų medžiagų. Jos yra puikus vitamino C šaltinis, taip pat suteikia vitaminų K ir E bei skaidulų. Vidutiniškai, braškės suteikia mažai kalorijų, todėl jas galima saugiai įtraukti į kasdienę mitybą. Svarbu įtraukti įvairius vaisius ir daržoves, kad organizmas gautų pakankamą skaidulų, vitaminų ir mineralų kiekį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *